Mantarlı pide tarifi nasıl yapılır? Evde mantarlı pide yapımı
Evde pizza yapmayı sevenlerden misiniz? Bu kez Elele arşivinden mantarlı pide tarifi ile karşınızdayız. Peki mantarlı pide tarifi evde nasıl yapılır? İşte mantarlı pide için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları....
4 kişilik
10 dakika
20 dakika
120 kalori
Mantarlı pide tarifi için gerekli malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 40 gr yaş maya
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Tuz
- 400 gr mantar
- 1 sivri biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- TuzKarabiber
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yumurta sarısı
1
Biberi doğrayın. Mantarları ufak doğrayın ve biberlerle birlikte zeytinyağında soteleyin.
2
Pul biber, tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeyi derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin.
3
Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile uzun açın.
4
Mantarlı karışımdan içine paylaştırıp kenarlarını kapatarak pide şekli verin.
5
Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.