Mayasız pişi tarifi nasıl yapılır?
Kahvaltıların ve beş çaylarının en lezzetli hamur işi kesinlikle pişi'dir. Mayasız pişi nasıl yapılır? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz mayasız pişi tarifi sofraların lezzeti olacak. Mayasız pişi için tüm gerekli malzemeler ve püf noktaları...
5 kişilik
15 dakika
5 dakika
120 kalori
Mayasız pişi için gerekli malzemeler
- 5 gr kabartma tozu
- 5 gr karbonat
- ½ su bardağı yoğurt
- 5 su bardağı un
- 200 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvıyağ
1
Hamur için bütün malzemeler bir araya getirilerek yoğurulur.
2
15-20 dakika üzeri bir bez ile kapatılarak hamur dinlendirilir.
3
Dinlenen hamur açılır şekiller kesilir.
4
Sıvıyağ bir tencerede ısıtılır ve sıcak yağa atılarak pişiler kızartılır.