Mayasız pişi tarifi nasıl yapılır?

Kahvaltıların ve beş çaylarının en lezzetli hamur işi kesinlikle pişi'dir. Mayasız pişi nasıl yapılır? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz mayasız pişi tarifi sofraların lezzeti olacak. Mayasız pişi için tüm gerekli malzemeler ve püf noktaları...

5 kişilik
15 dakika
5 dakika
120 kalori

Mayasız pişi için gerekli malzemeler

  • 5 gr kabartma tozu
  • 5 gr karbonat
  • ½ su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı un
  • 200 ml su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvıyağ
1 Hamur için bütün malzemeler bir araya getirilerek yoğurulur.
2 15-20 dakika üzeri bir bez ile kapatılarak hamur dinlendirilir.
3 Dinlenen hamur açılır şekiller kesilir.
4 Sıvıyağ bir tencerede ısıtılır ve sıcak yağa atılarak pişiler kızartılır.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil