Mehmet Şef'in nefis tarifi: Yakamoz Yemeği nasıl yapılır?
Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, bebek kalamar ve kemer patlıcan ile yapılan Yakamoz yemeğinin tarifini paylaştı. Peki bir MasterChef tarifi olan yakamoz yemeği nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla birlikte Mehmet Şef'in yakamoz tarifi...
1 kişilik
70 dakika
60 dakika
600 kalori
Yakamoz Yemeği Malzemeleri (İç Harcı)
- Domates
- Kapya Biberi
- Soğan
- Sarımsak
- Yeşil Biber
- Zeytinyağı
- Tuz
- Tane Karabiber
Yakamoz Yemeği Malzemeleri (Siyez Bulguru Dolgusu)
- Siyez Bulguru
- Su
- Zeytinyağı
- Domates Salçası
- Domates
- Soğan
- Sarımsak
- Sivri Biber
- Kapya Biberi
- Taze Biberiye
- Taze Kekik
- Yenibahar
- Tuz
- Tane Karabiber
Yakamoz Yemeği Malzemeleri (Peynir Dolgusu)
- Obruk Peyniri
- Feta Peyniri
- Zeytinyağı
- Çörek Otu
Yakamoz Yemeği Malzemeleri (Pırasa Kalamar Dolgusu)
- Bebek Kalamar
- Pırasa
- Pikan Cevizi
- Zeytinyağı
- Toz Şeker
- Tuz
- Tane Karabiber
Yakamoz Yemeği Malzemeleri (Garnitür)
- Deniz Ispanağı
- Erik Çiçeği
- Mor Viola Çiçeği
- Beyaz Viola Çiçeği
1
Bebek kalamarları ayıklayın, bacaklarını kenara ayırın. Kaynayan suyun içerisne bebek kalamar tüplerini ve bacaklarını atın. 5-6 dakika suyun içerisinde bekletin. Süre sonunda soğuk suya alın, yumuşayan bebek kalamarları süzün.
2
Patlıcan ve iç harç için: Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun. Ortasına boylamasına çizik atın. Derin bir tavaya zeytinyağı dökün ve patlıcanları kızartın, kenara alın. Tencerede sarımsak, kapya biberi, yeşil biber ve soğanı kavurun. Domatesi ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Kızaran patlıcanları kavrulan sebzelerin üzerine yerleştirin. 30 dakika kısık ateşte patlıcanı ve diğer sebzeleri pişirin.
3
Siyez bulguru dolgusu için: Siyez bulgurunu tozundan ayırmak için yıkayın, süzün. Tencerede zeytinyağı gezdirin. Tencereye sırasıyla sarımsak ve soğanı ekleyip 5 dakika soteleyin. Biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin. Domates salçasını ekleyin ve 1 dakika kavurun. Domatesler, toz ve taze baharatları ilave edip pişirin. yıkanmış siyez bulguru ve suyunu ekleyin. Pişmesi için tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika sonunda tenceereyi kenara alın, 5 dakika dinlendirin.
4
Peynir dolgusu için: Obruk ve feta peynirini zeytinyağıyla ezip çörek otuyla harmanlayın. Peynir dolgusu hazır.
5
Pırasa kalamar dolgusu için: Tavada zeytinyağı gezdirin. Ayrılan ve ince doğranmış kalamar bacaklarını ve pırasayı tavaya koyun. 8-10 dakika kavurun. Tuz ve yoz karabiberi ekleyin. Dövülmüş pikan cevizini ilave edip kenara alın. Pırasa kalamar dolgusu hazır.