Mercimekli bulgurlu çıtır tava böreği

Çıtır çıtır...

Malzemeler
• 200 gr (2 çay bardağı) yeşil mercimek
• 200 gr (2 çay bardağı) bulgur
• 2 yumurta beyazı
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 2-3 yemek kaşığı galeta unu
• Çeri domates, çarliston biber

Hazırlanışı
Yeşil mercimeği yıkayın, kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Sonra, üzerine çıkacak kadar temiz kaynar suya koyun, 10-15 dakika daha haşlayın. Bulguru da üzerine çıkacak kadar kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Mercimek ve bulguru karıştırın. Tuz, biber, az çırpılmış yumurta beyazları, 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırın. 26 cm çapındaki bir tavayı kızdırın, 1 kaşık zeytinyağı koyun, üzerine galeta unu serpin. Mercimekli karışımı bastırarak tavaya koyun. Tek tarafı orta ateşte 6-7 dakika kadar pişirin. Ç evirmek için servis tabağı, ikinci bir tava veya kesme tahtası kullanılabilir. Arka yüzü için tavaya tekrar zeytinyağı ve galeta unu koyup böreği tavaya alın, 6-7 dakika daha, kızarana kadar pişirin. Çeri domates ve çarliston biber ile servis edin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil