Meyve çanaklarında vegan nice cream nasıl yapılır?
Doğal meyve püreleriyle hazırlayacağınız meyve çanaklarında vegan nice cream nasıl yapılır?
Sosyal medyada tariflerini keyifle takip ettiğimiz ’dan şahane bir vegan cream tarifi.
Hazırlayan: Selen Tanyeri
Tarif&Fotoğraf: Merve Çataklı Arslan
3 kişilik
10 dakika
5 dakika
291 kalori
Meyve kaseleri için malzemeler
- 1/2 adet ananas
- 1/2 adet papaya
- 1/2 adet küçük kavun
Nice cream için malzemeler
- 3 adet donmuş muz
- 4-5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yoğurdu
Renklendirmek için malzemeler
- Mavi renk için mavi spirulina
- Mor renk için mavi kelebek tozu (gıda boyası da kullanılabilir)
1
Donmuş muzlar ile Hindistan cevizi yoğurdunu mikserden geçirin ve üçe ayırın.
2
Bir kısmına 1 tatlı kaşığı mavi spirulina ekleyip mavi nice cream, bir kısmına 1 tatlı kaşığı mavi kelebek tozu ekleyip mor nice cream elde edin.
3
Kalan kısmı ise doğal renginde kullanın ve görseldeki şekilde meyveleri tabaklara yerleştirin ve üzerini istediğiniz gibi süsleyin.