Meyve kabuklarını atmayın! Cildiniz için aradığınız mucize burada!
Portakal ya da papaya mı yediniz? Meyve kabuklarını atmayın. Işıltılı bir cilt için doğal meyve kabuklarını kullanabilirsiniz!
Portakal, papaya gibi meyveler doktordan uzak kalmak için yememiz gereken süper besinler olarak biliniyor. Meyvelerin çoğunu yerken kabuklarını bir kenara bırakıp çöpe atıyoruz. Peki meyve kabuklarını atmadan önce bunların aynı zamanda cildinizin seveceği besinlerle dolu olduğunu biliyor muydunuz? Bazılarında tamamı cilt dostu olan C vitamini ve nemlendirici maddeler bulunur. Hangi meyve kabuklarının parlak bir cilt için iyi olduğunu öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz...
1. Portakal kabuğu
C vitamini açısından zengin olan portakal kabuğu, cildin rengini açmaya, siyah noktaları azaltmaya ve genç bir cilt için kollajen sentezini teşvik etmeye yardımcı olur. Portakal kabuğunun doğal asitleri cildi eksfoliye eder, ölü deri hücrelerini yok eder, tıkanmış gözenekleri temizler ve size parlak bir cilt kazandırır.
2. Limon kabuğu
Limon kabuğunda bulunan sitrik asit, koyu lekelerin rengini açmaya, cilt tonunu eşitlemeye ve fazla yağı gidermeye yardımcı olur. Sitrik asit daha çok doğal bir ağartıcıya benzer, bu nedenle cilt pigmentasyonunu azaltır ve genel olarak cilt dokusunu iyileştirir.
3. Papaya kabuğu
Dr Mittal, papayanın kabuğunun, ölü deri hücrelerini temizleyen ve cildi daha pürüzsüz ve canlı bırakan papain gibi enzimler içerdiğini söylüyor. Papain, aktif olmayan proteinleri parçalayarak ve ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırarak daha pürüzsüz, daha parlak bir cilt sağlar.
4. Muz kabuğu
Muz kabuğunda bulunan antioksidanlar, vitaminler ve mineraller cildi nemlendirmeye, iltihaplanmayı azaltmaya ve sağlıklı bir parlaklık sağlamaya yardımcı olur. Kabuğun içindeki bir bileşen olan Lutein cildi nemlendirip besleyerek ona genç bir görünüm kazandırır.
5. Elma kabuğu
Elma kabuğunun içerdiği antioksidanlar ve C vitamini cildin yenilenmesine ve elastikiyetin korunmasına yardımcı olur. Antioksidanlar serbest radikallerle savaşır, yaşlanma semptomlarını en aza indirir ve genç, ışıltılı bir cilt üretir.
Parlayan cilt için meyve kabukları nasıl kullanılır?
Parlayan bir cilt için ev ilaçlarına inanmanızı istiyorsanız meyve kabuklarını nasıl kullanacağınızı burada bulabilirsiniz.
1. Portakal kabuğu
Kurutulmuş portakal kabuğu tozu şeklinde kullanılabilir, yani macun yapmak için portakal kabuklarını güneşte kurutup, öğüterek toz haline getirin ve tozu yoğurt veya bal ile birleştirin. Bu macunu yüzünüze sürdükten sonra 15-20 dakika kadar bekledikten sonra durulayın. Cildi aydınlatır ve cildi doğal olarak eksfoliye eder.
2. Limon kabuğu
Peeling yapmak için toz haline getirilmiş kuru limon kabuğunu şeker ve zeytinyağıyla birleştirin. Bu peelingi yüzünüze nazikçe masaj yapmak için dairesel hareketler kullanın. Durulayın ve daha parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olun.
3. Papaya kabuğu
Papaya kabuğundan macun yapmanız gereken bir maske şeklinde kullanılabilir. Yüzünüze uygulayın ve 15-20 dakika beklettikten sonra yıkayın. Uzmanlar, papaya kabuğundaki enzimlerin cildinizi pul pul dökerek pürüzsüz ve parlak bırakacağını söylüyor.
4. Muz kabuğu
Muz kabuğunun iç tarafıyla cildinizi birkaç dakika ovalayın. Kalıntıyı cildinizde bıraktıktan 15 ila 20 dakika sonra durulayın. Cildiniz kabuğun içindeki antioksidanlar ve besinlerle beslenecektir.
5. Elma kabuğu
Elma kabuklarını suda kaynatarak yumuşatın. Suyu süzün, soğumasını bekleyin ve ardından toner olarak kullanın. Bir pamuk top kullanın ve bu elma kabuğu tonerini yüzünüze uygulayın. Gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur ve doğal bir parlaklık katar.