Meyveli kek nasıl yapılır? Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersinli kek tarifi
Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersini ile hazırlayabileceğiniz enfes bir kek tarifi.
8 kişilik
35 dakika
25 dakika
324 kalori
Meyveli kek için malzemeler;
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
- 1 su bardağı ceviz
- 1/2 su bardağı yaban mersini
- 1/2 portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
- Bir tutam tuz
1
Yumurtaları şeker ile beraber mikser yardımıyla çırpın.
2
İçine yağı az az ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
3
Unu, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın.
4
Portakal suyu ve rendelenmiş kabuğunu ve dörde böldüğünüz yaban mersinlerini kattıktan sonra hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün.
5
Kalan cevizleri kekin üst kısmına yerleştirin.
6
Cevizleri, spatula ile yarısı kekin içinde yarısı dışında olacak şekilde yerleştirin.
7
Fırını önceden 160 dereceye ısıtın ve 25 dakika pişirin.