Meyveli krep tarifi nasıl yapılır? Kahvaltılık tarif
Krepi muz dışında farklı meyvelerle bütünlemek isteyenler, bu tarifimiz size göre! Meyveli krep tarifi hafif tatlar arasında yerini alıyor. Meyveli krep nasıl yapılır? Gelin birlikte meyveli krep tarifine bir bakalım
İkonik Fransız tarifi krep bugün tüm dünya mutfaklarında kendisine yer bulan lezzetler arasında. Krep ilk olarak Fransa'nın kuzeybatı bölgesinde bulunan Brittany'de ortaya çıktı. 12. yüzyılda karabuğdayın bölgeye popüler hale gelmesiyle aynı zamanda üretildiler. (Bu tarifin ardından kahvaltılık krep tarifine de bakabilirsiniz).
Meyveli krep tarifine alternatif olarak her zaman yapabileceğiniz bir krep tarifinin videosunu da aşağıya ekliyoruz.
2 kişilik
5 dakika
20 dakika
140 kalori
Krep için;
- 1 adet büyük boy yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak un
- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
- Zeytinyağı
Servis için;
- Çırpılmış süzme yoğurt
- Şeftali dilimleri
- Kiraz
- Taze nane
- Pudra şekeri
- Çiçek veya narenciye balı
- Kavrulmuş fındık
KREP HAKKINDA
1
Malzemeleri çırpıp akışkan ve pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.
2
Orta büyüklükte bir tavayı hafifçe ısıtın.
3
Her seferinde tavayı biraz zeytinyağı ile yağlayıp kısık ateşte 1 kepçe krep hamurunun iki tarafını da eşit olarak pişirin.
4
Bu şekilde 3 veya 4 krep hazırlayın.
5
Kenarlarını ortaya doğru kıvırıp ortasına krema kıvamında çırpılmış süzme yoğurt koyun.
6
Meyveleri yerleştirip pudra şekeri serpin.
7
Taze nane, bal ve fındık parçaları ile servis yapabilirsiniz.