Midye Tava Evde Nasıl Yapılır? 4 adımda midye tava tarifi
Genellikle dışarıda yenen lezzetler arasında yer alan midye tavanın evde yapımı da oldukça basit. Peki midye tava evde nasıl yapılır? İşte midye tava tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...
Kimilerinin çok sevdiği, kimilerinin temkinli yaklaştığı bir lezzettir midye tava. Sağlık sitesi healthline'a göre 85 gramlık porsiyonunda 73 gram kalori, 10 gram protein ve 1.6 gram yağ barındırıyor. Kabuklu deniz hayvanlarındaki yağın çoğu, beyin ve kalp sağlığı için faydalı omega-3 yağ asitleri biçimindedir. Midye de diğer kabuklu deniz hayvanları sağlık için çeşitli yararlar sunuyor. Kabuklu deniz hayvanlarının dezavantajı ise sağlık sorunlarına yol açabilecek çeşitli seviyelerde ağır metaller içerebilecek olması. Ayrıca bazı kişiler için alerjik reaksiyonlara da yol açabilirler. Elele arşivinde (2016) Elif Edes Tapan midye tava tarifini paylaşmıştı. İşte midye tava tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları... (Midye dolma nasıl yapılır? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir)
Midye Tava Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1/2 kg ayıklanmış midye
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber veya pul biber
- 100-150 ml bira
- Kızartmalık sıvı yağ