Milföy kasesinde soslu erik
Beş çayı için bir öneri...
Malzemeler
4 milföy hamuru
Sosu için
500 g mürdüm eriği
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Sosu için eriklerin çekirdeklerini çıkartın. üzerine şekeri döküp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Erikleri süzgeçten geçirip nişastayı ilave ederek bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Milföy hamurlarını ince açıp çiçek şeklindeki bir kurabiye kalıbıyla kesin. Yağlanmış muffin kalıplarına hamurları çanak şeklinde yerleştirin ve kabarmaması için tabanlarını çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çanakların içine erik sosundan doldurun.
* Lezzet dergisinden alınmıştır.