Milföy tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Taze taze fırından çıkan koku ve bir o kadar da hafif bir tatlı. İşte milföy tarifi! Bu mükemmel lezzetli tatlıyı denemeye ne dersiniz? Milföy tatlısı nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemelerle milföy tatlısını adım adım yazdık...
1 kişilik
20 dakika
25 dakika
100 kalori
Milföy tatlısı tarifi için gerekli malzemeler
- 1 yaprak milföy
- Mevsim meyvesi
- Pudra şekeri
Krema için
- 125 ml süt
- ½ paket vanilin
- 20 g yumurta sarısı
- 30 g şeker
- 10 g un
- 5 g nişasta
- 20 g tereyağı
1
Süt ve vanilin kaynatılır.
2
Un, nişasta, yumurta sarısı ve şeker bir kapta karıştırılır.
3
Sütlü karışım yavaşça hazırlanan karışıma dökülür ardından hepsi birlikte ocağa alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
4
Kıvam alan muhallebiye tereyağı eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
5
Hazır satılan yaprak milföyden 4 parça kesilir.
6
200 derece fırında üzerinde başka bir tepsi ile kabarmadan 15 dakika pişirilir.
7
Milföylerin arasına krema sıkılarak birleştirilir.
8
Pudra şekeri serperek servis edilir.