Mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır?
Karadeniz bölgesinin en meşhur ekmeklerinden mısır ekmeği mısır ve undan yapılır. Yemeklerin yanında da tüketilen mısır ekmeği Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarından. Peki mısır ekmeği nasıl yapılır? İşte mısır ekmeği tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
2 kişilik
10 dakika
60 dakika
330 kalori
Mısır ekmeği için gerekli malzemeler
- 1 kg mısır unu
- 50 g un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 10 g kabartma tozu
- ½ su bardağı sıvıyağ
- 5 su bardağı ılık su
1
Mısır unu, un, tuz, şeker ve kabartma tozu bir kapta harmanlanır.
2
Sıvı malzemeler yavaşça eklenerek karıştırılır.
3
Hamur kıvamına gelen ekmek yağlı fırın kabına serilir.
4
Önceden ısınmış 180 derece fırında 1 saat pişirilir. Afiyet olsun!