Muhallebi nasıl yapılır? Muhallebi tarifi ve püf noktaları
Üzerini tarçınla süsleyebileceğiniz muhallebi Osmanlı döneminden günümüze Türk mutfağının vazgeçilmez sütlü tarifleri arasında. Peki muhallebi nasıl yapılır? İşte malzemeler ve püf noktalarıyla muhallebi tarifi... (Sayfaya alternatif olarak kolay muhallebi tarifi için bir bir video da ekliyoruz)
Türk mutfağında yöresel bir çok sütlü tatlı bulunmaktadır. Örneğin, sütlaç, kazan dibi, sakızlı muhallebi bu tatlılar arasındadır. Muhallebi Arap Yarımadası, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da farklı şekillerde tüketiliyor. Bölgeye bağlı olarak Antep fıstığı, hurma şurubu, badem, ceviz, rendelenmiş hindistan cevizi, tarçın veya kuru üzüm gibi tipik yerel malzemelerle süslenebilir. Muhallebi Ramazan aylarının da vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Birçok ülke ve bölgede, mübarek Ramazan ayında servis edilen favori tatlılardan biridir, ancak aynı zamanda hafif bir restoran tatlısı olarak da düzenli olarak servis edilir.
4 kişilik
10 dakika
20 dakika
125 kalori
Muhallebi tarifi için gerekli malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 gr vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
MUHALLEBİ HAKKINDA
1
Tereyağı dışındaki malzemeler bir kapta iyice çırpılır.
2
Homojen kıvama gelmiş olan karışım tencereye alınarak pişirilir.
3
Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır ve tereyağı eklenerek karıştırılır.
4
Kaplara koyularak soğumaya bırakılır. Afiyet olsun!