Muhammara nasıl yapılır? Muhammara tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kafkaslara özgü bir kahvaltılık olduğu bilinen muhammara tarifi şık davet sofralarında meze olarak da tercih ediliyor. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz muhammara tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Muhammara tarifinin ardından yılbaşı tarifleri içeriğimize de bakabilirsiniz.
6 kişilik
20 dakika
0 dakika
56 kalori
Muhammara tarifi için malzemeler
- 10 adet kurutulmuş kırmızı dolmalık acı biber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 30 gr ekmek içi
- 100 gr çekilmiş ceviz içi
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1/4 çay bardağı nar ekşisi
- yeterince tuz
1
Biberleri 1 saat ılık suda bekletin ve ince ince kesin.
2
Ekmek içi, kimyon, sarımsak ve tuzu blender’dan geçirin
3
İçine biber, çekilmiş ceviz, nar ekşisi ve zeytinyağı ilave ederek, blender’da koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
4
Soğuk olarak servis yapın.