Mürdüm eriği pestili nasıl yapılır? Mürdüm eriği pestili tarifi
Lezzetli atıştırmalık olan pestil tarifleri mevsim meyvelerinden elde edilebiliyor. Mürdüm eriği zamanı geçmeden siz de evlerinizde mürdüm eriği pestili tarifini deneyebilirsiniz. İşte adım adım mürdüm eriği tarifi...
Atıştırmalık olan tüketebilen pestiller çay veya kahvenin yanında da sıklıkla tercih ediliyor. Her mevsim meyvesiyle hazırlanabilen pestillerin her biri damakta farklı bir lezzet bırakıyor.. Erik pestili de bunlardan biri. İşte mutfaklarınızda deneyebileceğiniz adım adım mürdüm eriği tarifi...
10 kişilik
10 dakika
60 dakika
350 kalori
Mürdüm eriği pestili tarifi için malzemeler
- 1 kg mürdüm eriği
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
1
Mürdüm eriklerini yıkayın.
2
Çekirdeklerini ayıklayın.
3
Şeker ilave edin. 1 saat bekletin ardından kaynatmaya başlayın.
4
Erikler yumuşadıktan sonra elekten geçirin.
5
Tencerede kaynatmaya devam edin.
6
Nişastayı soğuk su ile karıştırın ve tencereye ilave edin.
7
Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
8
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün, dilerseniz kuruyemiş ekleyebilirsiniz.
9
Kurutmaya bırakın. Kuruduktan sonra dilimleyerek saklayabilirsiniz.