Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında mürdüm eriği reçeli tarifi
Mürdüm eriği reçeli sabah kahvaltılarında sofranızın vazgeçilmez reçelleri arasında bulunuyor. Peki Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? Hala taze mürdüm eriği veya herhangi bir erik varken değerlendirmek isteyenlere Tam kıvamında mürdüm eriği reçeli tarifi...
4 kişilik
20 dakika
45 dakika
270 kalori
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi için Malzemeler
- 1 kg mürdüm eriği
- 800 gr şeker
- 1 limonun suyu
1
Mürdüm erikleri yıkanır. Ardından bir bıçak yardımı ile ikiye bölünür. Çekirdekleri ayıklanır.
2
Dilerseniz yarım bırakabilir, dilerseniz biraz daha küçültebilirsiniz.
3
Şeker üzerlerine ilave edilir ve bir gece ya da 6 saat kapağı kapalı şekilde bekletilir.
4
Ardından altı açılır ve kıvam alana kadar pişirilir.
5
Kıvam alan reçele limon suyu ilave edilir.
6
Sıcakken kavanozlara koyulur, sıcak kapaklar ile kapatılarak ters çevrilir.
7
24 saat sonra düzeltilerek saklanacak yere kaldırılır.