Mürverli bal

Çiçeksi aromalarla zenginleşen mürver infüzyonu balı, kreplerin, tatlıların üzerine ekleyebilir ya
da su, limon ve buzla karıştırarak harika bir limonata yapabilirsiniz.

Malzemeler:
Kullandığınız kavanozu doldurabilecek kadar saplarından ayıklanmış mürver, süzme bal.

Hazırlanışı:
Mürver çiçeklerini saplarından ayıklayın. Cam kavanozun içine tepeleme doldurun. Üzerini kapatacak şekilde balı dökün ve bir
tülbentle kavanozun ağzını örtüp iple bağlayın. Bir hafta kadar bekleterek mürverin aromasının bala geçmesini sağlayın. Bir haftanın sonunda balı süzgeçten geçirerek bir başka cam kavanoza aktarın. Ağzını kapatıp saklayın. Aromasını kaybetmeden 1-2 ay içinde tüketin.

* Evbahçe dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil