Mütebbel nasıl yapılır? Lübnan usulü Mütebbel tarifi
Lübnan usulü Mütebbel tarifi bir tür meze çeşididir. Farklı bir meze arayanlar, humusa benzeyen bu meze tarifine bakabilirler. Peki, özellikle et yemeklerinin yanında üzerinin süslemeleriyle dikkat çeken mütebbel tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım mütebbel tarifi...
Bu yazımızda mütebbel için gerekli malzemeleri ve ardından yemeğin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. (Vegan falafel tarifi de ilginizi çekebilir)
5 kişilik
20 dakika
25 dakika
400 kalori
Mütebbel tarifi için gerekli malzemeler
- 2 tane patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Süslemek için
- Zeytinyağı
- Maydanoz
- Nar
1
Fırını 220 dereceye (üst/alt ısıtma) önceden ısıtın.
2
Patlıcanları yıkayıp çatalla her yerini delin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
3
Fırının ortasında , kabuğu neredeyse siyah olana ve patlıcan yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişirme süresinin yarısında bir kez çevirin. Bu arada sarımsakların kabuklarını soyun.
4
Patlıcanı fırından çıkarın ve 10 dakika soğumaya bırakın. Dikkatlice uzunlamasına ikiye bölün ve ılık posasını bir kaşıkla deriden çıkarın.
5
Patlıcanı, sarımsak, tahin, limon suyu ve kimyon ile birlikte bir blender ile krema kıvamına gelene kadar püre haline getirin. Alternatif olarak, malzemeleri bir çatalla ezebilirsiniz.
6
Doğu patlıcan kremasını tuz ve karabiberle tatlandırın. Maydanozu yıkayın, yapraklarını koparın ve ince ince doğrayın.