Muzlu kek

Malzemeler
150 ml kefir
600 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
115 gr tereyağı (yumuşatılmış)
125 gr toz şeker
2 yumurta
2 olgun muz
100 gr ceviz içi

Hazırlanışı
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Kek kalıbına yağlı kağıt serin. Un, kabartma tozu, tuz ve karbonatı geniş bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Muzu çatalla ezin ve tereyağına karıştırın. Kefir, un karışımı ve cevizi ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra üzerini file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil