Muzlu pankek nasıl yapılır? Adım adım muzlu pankek tarifi ve malzemeleri
Dünyada kahvaltıda tatlı denilince aklan gelen ilk yiyeceklerden birisi pankek. Klasik pankek tariflerini birazcık dışına çıkıp muzlu pankek yapmaya ne dersiniz? Çocukların da bayılarak yiyeceği muzlu pankek tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor...
Amerikan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden pancake, Türkiye'de de kahvaltıların da yerini almış bir lezzet. İster kahvaltı sofrası isterse çayın yanına tatlı bir şeyler hazırlamak istiyorsanız pankek yapmaya ne dersiniz? Meyveli, glutensiz, double chocolate, vegan bir sürü seçeneği bulunan pankeki bu tarifte muzlu yapıyoruz. Hem pratik, hem lezzetli muzlu pankek tarifi için yazımızı okuyabilirsiniz. (Bu tarifin ardından 14 farklı, pratik pankek tarifine de göz atabilirsiniz)
2 kişilik
10 dakika
10 dakika
38 kalori
Muzlu Pankek Tarifi için Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 120 gr un
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 adet muz
- 1 adet yumurta
- 240 ml süt
PANKEK HAKKINDA
1
Bir kapta un, tuz, kabartma tozu ve şekeri harmanlayın.
2
Ayrı bir kapta iki adet olgunlaşmış muzu ezin.
3
Muzun içerisine yumurta ve sütü ekleyerek karıştırın.
4
Unlu karışımı da yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamına getirin.
5
Yapışmaz tavayı ısıtın. Bir tatlı kaşığı kadar tereyağı gezdirin.
6
Kaşık yardımı ile tavaya pankek harcından alın ve arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun.