Naneli çikolatalı buz çubukları

Naneli çikolatalı buz çubukları tarifi

Malzemeler:
200 ml Hindistan cevizi sütü
3-4 dal taze nane
30 g toz şeker
1 tutam tuz
100 g bitter çikolata

Hazırlanışı:
Hindistan cevizi sütü ve taze naneyi orta dereceli ateşte beş dakika ısıtın. 20 dakika dinlendirdikten sonra süzgeçten geçirin. Tuzu ve şekeri ekleyin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra ağzını kapatarak buzluğa koyun. Arada çatalla karıştırarak altı saat kadar buzlukta kıvam almasını sağlayın. Sonrasında minik parçalara ayırdığınız çikolatayla karıştırarak malzemeyi kalıplara doldurun. Buzlukta bir saat kadar beklettikten sonra tahta çubukları yerleştirin. Bir gece buzlukta dondurun. Kalıplardan çıkarmak için sıcak suya tutun ya da oda sıcaklığında beş dakika bekletin.

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil