Nar reçeli

Nar reçeli nasıl yapılır?

Malzemeler
3.5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
1 su bardağı ayıklanmış nar
3 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu

Hazırlanışı
Ufak boy bir tabağı soğuması için buzluğa koyun. Bir narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın. Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin. Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırarak kaynatın ve kaynama noktasına getirdikten sonra ocağı kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin. Biriken köpükleri kaşıkla temizleyin. Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin. 20 dakika sonra limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başlayana kadar pişirin. Reçeli kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil