Nigiri Sushi tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları
Asya mutfağından bu seferde Nigiri sushiyi deniyoruz. Yosun tadından hoşlanmayanlar somonlu nigiri tarifini mutlaka denemeliler. Peki, evde nigiri sushi nasıl yapılır? İşte nigiri suhsi tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Bu tarifimizde Nigiri Sushi nasıl yapılır sorusuna yanıt veriyoruz. Nigiri için gerekli malzemeleri ve tarifin yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Asya mutfağı ilginizi çekiyorsa temaki, uramaki, maki sushi, somon sashimi tariflerini de bakabilirsiniz.
8 kişilik
20 dakika
25 dakika
40 kalori
Nigiri tarifi için gerekli malzemeler
- 430 ml su
- 320 gr sushi pirinci
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 450 gr derisiz somon
- 5 ml wasabi
- Soya sos
- Zencefil turşusu
Nigiri sushi hakkında
1
Su ve pirinç bir kap içerisinde iyice yıkayın.
2
Süzülen pirinci kenara alın ve tuzlu suda pirinci kaynatın. Pirinç piştikten sonra 10 dakika kapağı kapalı şekilde dinlendirin.
3
Ayrı bir kapta şeker ve sirkeyi karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtın, altını kapatarak kenara alın.
4
Pişmiş pirinci geniş bir kaba yayın ve içerisine sirke karışımını ilave edin, soğumaya bırakın.
5
Somondan 10 cm uzunluğunda ince dilimler kesin.
6
Pirinçleri eşit porsiyonlarda ayırın ve şekil verin.
7
Üzerine wasabi, somon dilimi koyarak nigirileri hazırlayın.
8
Soya sosu ve zencefil turşusu ile servis edin.