Nohut ezmesi nasıl yapılır? Nohut ezmesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Hafta sonu için ister meze ister atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz bir tarifimiz var: Nohut ezmesi... Peki, nohut ezmesi tarifi nasılı yapılır? İşte nohut ezmesi tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Nohut, binlerce yıldır özellikle Ortadoğu'da sevilerek tüketilen bir lezzet. Zengin bir vitamin, mineral ve lif kaynağı olarak nohut, kilo yönetimine yardımcı olmak, sindirimi iyileştirmek ve hastalık riskinizi azaltmak gibi çeşitli sağlık yararları sunabilir. Ek olarak, bu baklagil protein açısından yüksektir ve birçok vejetaryen ve vegan yemeklerinde etin yerini mükemmel bir şekilde alır. Bu hafta sonu için nohutlu bir tarifle karşınızdayız... Lezzet Dergisi editörü Başak Öngel nohut ezmesi tarifi yapıyor... İşte nohut ezmesinin yapılış aşamaları...
• 200 gr haşlanmış nohut • 1 demet maydanoz • 1 limonun suyu • Yarım çay bardağı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı kara biber
Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca humus, şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, Çerkes tavuğu, etsiz çiğ köfte, havuç tarator, semizotu salatası, rus salatası, atom tarifleri de ilginizi çekebilir.