Nohut yemeği nasıl yapılır? Nohut yemeği tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kışın vazgeçilmez yemeklerinden olan nohut, tek başına ya da pilavla birlikte enfes bir yemek lezzet. Peki Nohut yemeği nasıl yapılır? Lezzetli nohut yemeği yapma sırrı hazırlıkta ve birkaç detayda gizli. İşte protein, vitamin, lif ve mineraller açısından oldukça zengin olan nohut yemeği tarifi...
4 kişilik
15 dakika
35 dakika
161 kalori
Nohut Yemeği Tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 5-6 su bardağı su veya et suyu
1
Nohutları bir gece önceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve yumuşayana kadar haşlayın (düdüklü tencerede 20-25 dakika sürebilir).
2
Geniş bir tencerede yağı ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
3
Sarımsakları ekleyin ve birkaç saniye daha kavurun.
4
Domates ve biber salçasını ilave ederek karıştırın.
5
Salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
6
Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. Haşlanmış nohutları tencereye ekleyin ve karıştırın.
7
Üzerine su veya et suyunu ekleyin. Su miktarını, yemeğin ne kadar sulu olmasını istediğinize göre ayarlayın.
8
Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Nohutlar iyice yumuşayıp lezzetler birbirine geçtiğinde yemek hazır.
9
Nohut yemeğini sıcak olarak yanında pirinç pilavı ve turşu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.