O sadece bir Ken

Son yılların en çok ses getiren filmi Barbie’den bir türlü kopamıyoruz.

HAZIRLAYAN: İREM NAZ GÜVEL

Elele 2024 Nisan sayısından

Bu seneki Oscar Ödülleri, Barbie için pek tozpembe değildi. Ne filmin yönetmeni Greta Gerwig, ne de Barbie’nin kendisi Margot Robbie Oscar’a aday gösterildi. Onların aksine Ken’i canlandıran Ryan Gosling, Oscar adaylığı kaptı. Ataerkil yapıyı eleştiren ve cinsiyetçiliği tersine çeviren filmde Gosling’in aday olup Robbie ve Gerwig’in olması gerektiği kategorilerde aday gösterilmemesi oldukça ironikti. Filmin anlatmak istediği hiç anlamamış bir Akademi gördük. Gosling de hayal kırıklığını, “Barbie olmadan Ken olmaz ve tarih yazan, dünyaca ünlü bu filmin en büyük sorumluları olan Greta Gerwig ve Margot Robbie olmadan Barbie filmi olmaz. Yetenekleri, cesaretleri ve dehaları olmadan filmdeki hiç kimsenin tanınması mümkün olmazdı. Kendi kategorilerinde aday gösterilmedikleri için hayal kırıklığına uğradığımı söylemek yetersiz kalır” sözleriyle dile getirdi. Ancak Oscar’da geceye damga vuran isim Barbie oldu. Gosling’in I’m Just Ken performansı unutulmayacaklar arasına girdi. Şarkı esnasında mikrofonu Robbie, Gerwig ve America Ferrera’ya uzatarak Akademi’ye gözdağı vermeyi de ihmal etmedi.

Hala onları konuşsak da Gosling artık Ken’i geride bırakmaya hazırlanıyor. Oyuncunun, Colt Seavers adlı bir dublörü canlandırdığı Dublör filmi, bu ay sinema salonlarında yerini alacak. Üstelik Barbie’nin box office’teki ‘rakibi’ Oppenheimer oyuncularından Emily Blunt ile kamera karşısına geçip bir nevi ateşkes ilan edecekler. Dublörlükten yorulan ve kendine vakit ayırmak isteyen Colt Seavers, yönetmen eski sevgilisi Jody Moreno tarafından yeniden setlere çağrılır. Colt’un uzun zaman önce dublörlüğünü yaptığı ünlü oyuncu Tom Ryder da bu sırada kayıplara karışır ve filmin geleceğini tehlikeye sokar. Bu durum karşısında Colt, Tom’u bulmaya ve Jody’nin ilk filmini kurtarmaya çalışır. Colt Seavers, kulağa eğlenceli gelse de, Ken zor unutulacak görünüyor.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil