Orman meyveli şipşak

Orman meyveli şipşak tarifi

Malzemeler:
60 gr tereyağı
200 gr böğürtlen, frambuaz, vişne
85 ml süt
200 gr toz şeker
125 gr un
1.5 çay kaşığı vanilya
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz

Hazırlanışı:
Fırını 175 derecede ısıtın. Dikdörtgen şekilli bir kalıbın içine tereyağını ekleyip erimesi için sıcak fırına yerleştirin. Süt ve kuru malzemeleri bir cam kaseye alıp mikserle çırpın. Kalıba dökün. Orman meyvelerini de gelişigüzel aralıklarla karışımın üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış olan fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil