Osso Buco tarifi nasıl yapılır? Danilo Zanna'nın tarifi...
Osso Buco tarifi nasıl yapılır? Bu yazımızda bu sorunun yanıtına bakıyoruz. Danilo Zanna, Elele Dergisi için İtalyan mutfağının önde gelen lezzetlerinden Osso Buco yemeğinin tarifini paylaşmıştı. İşte Osso Buco için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları.
4 kişilik
120 dakika
60 dakika
360 kalori
Osso Buco için malzemeler
- 1 dal maydanoz
- 1 adet sarımsak
- 50 gr tereyağı
- 1 adet limon
- 1/2 litre et suyu
- 1 adet soğan
- 4 parça dana incik
- 50 gr un
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Safranlı risotta için
- 350 gr Arborio pirinci
- 1 kahve fincanı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı safran
- 2 kahve fincanı rendelenmiş parmesan peyniri
- 2 su bardağı sebze suyu
- 2-3 dal maydanoz
1
Osso Buco için;
İlk olarak soğanları küp küp doğrayın. Ardından işlem yapacağınız tavaya zeytinyağı ve tereyağını beraber koyun ve soğanları kavurun. Etleri una buladıktan sonra tavaya alın. Etin her iki yönünü tavada çevirdikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha pişirin. Ardından az su ekleyin. Tavadan almadan önce limon, maydanoz ve sarımsak ile birleştirin.
2
Safranlı risotta için;
Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu yıkayıp incecik kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirdikten sonra safranı ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kavurun. Pirinci ekleyin ve sebze suyunu yavaş yavaş ilave edip 15 dakika karıştırmaya ara vermeden devam edin. Ateşten alıp parmesan peyniri, tereyağı ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
3
Et suyu hazırlanışı;
Osso buco pişirip etleri aldıktan sonra kalan suyu süzgeçten geçirin. Tavada 200 gr un ve 100 gr tereyağını kavurun. Kavurduktan sonra süzdüğünüz suyu yavaş yavaş ekleyin. Kıvam aldıktan sonra etinizin üzerine sos olarak kullanabilirsiniz.
4
Sarımsak sos hazırlanışı;
10 diş sarımsağı ortadan ikiye ayırarak içindeki yeşil filizi çıkarın ve sütün içinde bir saat dinlendirmeye bırakın. Dinlendikten sonra sütten süzün ve yıkayın. Bu işlem sayesinde sarımsağın acısı gidecek. Sarımsaklara 2 çorba kaşığı un ve 1 litre et suyu ekledikten sonra blender’dan pürüzsüz olana kadar geçirin. İstediğiniz kıvama gelmiyorsa ekstra et suyu ilave edebilirsiniz.
5
Maydanoz sos hazırlanışı;
Yarım demet maydanozu önce kaynar suda 10 saniye bekletin ve ardından buzlu suya koyun. Bu işlem rengini kaybetmemesini sağlar. Maydanozları blender’a koyun 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 çorba kaşığı su ekleyin. Pürüzsüz olana kadar geçirin. Maydanozları haşladığınız sudan alarak blender’a ilave edebilirsiniz.