Paella tarifi nasıl yapılır? Paella tarifi, malzemeleri ve yapılışı
İspanya mutfağının en meşhur yemeklerinden Paella, aslında pirinç yemeğidir. Deniz mahsülleriyle zenginleştirilen paella damak zevkine göre de farklı lezzetlerle de yapılabilir. Peki Paella nasıl yapılır? İşte Paella tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları
Paella İspanyol mutfağında deniz ürünleri, et ve sebzelerle pişirilen safran aromalı bir tür pirinç yemeğidir. İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki pirinç yetiştirilen bölgelerden gelen yemek, özellikle Valensiya bölgesi ile ilişkilendirilir. Paella taze malzemelerle hazırlanmış lezzetli ve sosyal bir yemektir. Modern paella tarihi, on dokuzuncu yüzyılın ortalarına kadar uzanır. Bu lezzetli İspanyol pirinci, çiftçilerin ve gündelikçilerin öğle yemeği için ara verdikleri ve Mağribi ziyafetlerinden arta kalan yiyecekleri kullanıp açık ateşte pişirdikleri Valencia'da ortaya çıktı. Çanak, malzemelerin karışımından sonra paella olarak adlandırılmamıştır, ancak içinde pişirildiği tava tipine paellera denir. Paella tavası, her iki tarafta iki kulp içerir ve açık alevin yoğun ısısına dayanacak şekilde yapılmıştır. İspanyol paellası tabak gerektirmez ve her kişi kendi tahta kaşığını kullanarak tavadan çıkar çıkmaz tüketilir.
Paella için gerekli malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan ince yemeklik doğranmış
- 1 tatlı kaşığı sıcak füme kırmızı biber ve kuru kekik
- 300 gr paella veya risotto pirinci
- 400 gr doğranmış domates
- 3 diş sarımsak ezilmiş
- 900 ml tavuk suyu
- 400g dondurulmuş deniz ürünleri karışımı çözülmüş
- 1 limon
- ½ limon suyu
- ½ limon dilimlenmiş
- 6-8 dal maydanoz ince doğranmış