Pancar çorbası

Pancar çorbası tarifi

Malzemeler
2 orta boy kırmızı pancar
1 soğan
30 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 litre su
Tuz
Kruton ekmek

HazırlanışıX
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Pancarların kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kıyılmış soğan ve pancarı tencereye alıp soteleyin. Pancar rengini bırakmaya başlayınca suyu ilave edin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ekleyip ocaktan alın. Ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaşça ve karıştırarak çorbaya ekleyin. çorbayı 10 dakika daha pişirin. Kruton ekmeklerini ekleyip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil