Pancar ile marine edilmiş somon tarifi nasıl yapılır? Danilo Zanna tarifiyle...
En lezzetli balıklardan biri olan somon pancarla birleşerek mükemmel bir tat ortaya çıkarıyor. Şef Danilo Zanna'nın pancar ve somon yorumu harika bir uyum sağlıyor. Bu çok lezzetli pancar ile marine edilmiş somon tarifi nasıl yapılır diyorsanız Danilo Zanna'dan aldığımız tarife bakmalısınız
Elele, pandemi günlerinde ünlü şef ve yemek kitabı yazarlarından sağlıklı, bağışıklığı güçlendirecek tarifler almıştı. Sosyal mesafeli 50 tarif arasında Danila Zanna'nın pancarla marine edilmiş somon tarifi de vardı. Hazırsanız başlayalım... (Somonun faydaları haberimiz ve somon köftesi tarifi de ilginizi çekebilir)
2 kişilik
15 dakika
25 dakika
210 kalori
Pancar ile marine edilmiş somon tarifi için gerekli malzemeler
- 2 haşlanmış kırmızı pancar
- 1 demet dereotu
- maydanoz ve mercanköşk karışımı
- 600 gr somon fileto
- 1 kg kaya tuzu
SOMON HAKKINDA
1
Pancarların küçük parçalar şeklinde doğrayın
2
Dereotu, maydanoz ve mercanköşk karışımını ince ince kıyın ve pancar ile karıştırın
3
Somonu, içine zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisine alın
4
Üzerini tuz ve pancar püresi ile kaplayıp buzdolabında 8 saat bekletin
5
Üzerindeki pancar püresi ve tuzu temizleyip dilimledikten sonra dilerseniz yanında avokado dilimleriyle birlikte servis yapın.