Pancarlı krep rulo tarifi nasıl yapılır?
Krep severlere müjde! Krepi hiç pancarlı duydunuz mu? Farklı tatlarla krep hamurunu buluşturmak isteyenlere mükemmel bir tarif geliyor. Elif Edes Tapan'nın tarifiyle farklı bir krep denemeye ne dersiniz? Pancarlı krep nasıl yapılır diyorsanız bu yazımızı okumaya devam edin...
Dünya çapında birçok mutfakta kullanılan popüler bir kök sebzedir. Pancar, bazıları tıbbi özelliklere sahip olan temel vitaminler, mineraller ve bitki bileşikleri ile doludur. Dahası, lezzetli ve diyetinize eklenmesi kolaydır. Bu tarifimizde krepi pancarla buluşturuyoruz... Diyetinize daha fazla pancar eklemenin bazı lezzetli ve ilginç yolları ise şöyledir:
Pancar salatası: Rendelenmiş pancar, lahana salatasına lezzetli ve renkli bir katkı sağlar.
Pancar sosu: Yoğurtla harmanlanmış pancar lezzetli olacaktır.
Pancar suyu: Taze pancar suyu sağlıklı bir alternatif olacaktır.
Pancar yaprakları: Pancar yaprakları ıspanak gibi pişirilebilir ve tüketilebilir. Ama her bitkisel üründe olduğu için öncelikle doktorunuza danışabilirsiniz.
3 kişilik
5 dakika
20 dakika
130 kalori
Pancarlı Krep Rulo Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 10 kuşkonmaz
- 200 gr az yağlı krem peynir
- 1-2 yemek kaşığı taze ot
- 1 çay kaşığı beyaz toz biber
- 10 pancarlı krep
Pancarlı krep için;
- 1.5 su bardağı tam buğday unu
- 2 büyük yumurta
- 1/2 su bardağı az yağlı süt
- 3/4 su bardağı pancar turşu suyu
- 1 tutam tuz
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
PANCAR HAKKINDA
1
Tüm krep malzemelerini karıştırıp çırpın.
2
Koyu olursa su veya pancar suyu ilave edebilirsiniz.
3
Krep hamurunu kepçe ile tavayı kaplayacak şekilde akıtın.
4
Orta ateşte kreplerin her iki yüzünü 1’er dakika pişirin.
5
Taze ot ve beyaz toz biber ilave edilen krem peyniri kreplere sürün ortalarına haşlanan kuşkonmazları koyarak sarın.
6
Sardığınız kuşkonmazlı krepleri streç filme sarıp, tüketene kadar kadar buzdolabında bekletin.
7
Götürüleceği yere kadar streçe sarılı bırakabilirsiniz. Yemeden düz veya verev kesin.