Panettone tarifi nasıl yapılır?
Italyan lezzetlerden biri olan Panettone, Noel ve yılbaşında yapılır. Yapım aşaması uzun sürse de bu lezzetli tarifi kesinlikle denemelisiniz. Italyan ekmeği veya Italyan keki olarakta bilinen Panettone tarifi için gerekli malzemelere ve Panettone tarifinin adım adım yapılış aşamalarına bakalım
Panettone tarifi nasıl ortaya çıktı? Panettone tarifi için İtalya'da bu tarz pek çok efsane var. Bu efsaneler bölge bölge değişiklik gösteriyor. Efsanelerden biri şöyle:
PANETTONE TARİHİ: NASIL ORTAYA ÇIKTI?
En çok bilinen efsaneye göre, olay Milano Dükü Ludovico Maria Sforza'nın sarayında geçiyor. Bu efsaneye göre, büyük bir Noel ziyafeti verilirken, asilzadenin şefi, yanlışlıkla tatlıyı yakar. Özellikle konukların önemi düşünüldüğünde bu oldukça büyük bir sorun yaratır. Toni adında genç beklenmedik bir şekilde sorunu çözer. Bir önceki sabah, Toni yumurta, tereyağı, un, şekerlenmiş meyve ve kuru üzüm gibi birkaç malzemeyi kullanarak kendisine bir çeşit ekmek hazırlamıştır. Aniden bu talihsiz durumdan kurtulmak için bu tatlı ekmek, misafirlere ikram edilir. Tadını o kadar beğenirler ki, Dük tarif hakkında bilgi ister. Sarayın "Resmi" aşçısı isteksizce de olsa bunun "pan del Toni" ("Toni tarafından yapılan ekmek") olduğunu kabul etmek zorunda kalır. Böylece Panettone tarifi ortaya çıkar.
Panettone tarifi için gerekli malzemeler
- 4 yemek kaşığı ılık süt
- 10 gr instant maya
- 150 gr pudra şekeri
- 250 gr tereyağı
- yumuşatılmış
- 5 orta boy yumurta
- çırpılmış
- 10 gr vanilin
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 550 gr un
- 180 gr kuru üzüm
- 100 gr kaliteli şekerlenmiş limon ve portakal kabuğu
- ince doğranmış
Üzeri için
- 30 gr badem
- kabaca doğranmış
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yumurta akı