Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları
YABAN MERSİNLİ PANKEK TARİFİ
Malzemeler
• 2 yumurta
• 3 yemek kaşığı pudra şekeri
• 2 su bardağı süt
• 2 su bardağı Pancake
• 2 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
• 1 paket vanilya
• Tuz
Üzeri için:
• Yaban mersini
• Pudra şekeri
• Karamelli Sos
Hazırlanışı:
1- Yumurtaları ve şekeri mikserle çırpın. Süt ve Ayçiçek Yağı’nı
ilave edin. Pancake karışımı, vanilya ve bir tutam tuzu ekleyin.
Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
2- Küçük boy yapışmaz yüzeyli tavaya çok az yağ sürün. Küçük kepçe
dolusu hamuru tavaya döküp her iki tarafını da pişirin.
Karamelli Sos, yaban mersini ve pudra şekeri ile süsleyerek servis
yapın.