Panna Cotta nasıl yapılır? 9 farklı Panna Cotta Tarifi
Panna Cotta, yaz günleri için ideal, dünya çapında bir lezzet... Masterchef 2021'de yarışmacılar en iyi Panna Cotta'yı yapmak için kolları sıvayınca Panna Cotto tarifleri de yeniden gündeme geldi. Peki, Panna Cotta nasıl yapılır? Gelin 9 farklı Panna Cotta tarifine birlikte bakalım...
Panna Cotta tarifi nasıl yapılır sorusu Masterchef yarışmasının ardından yeniden gündemde. Klasik italyan tatlılarından Panna Cotta, İtalya'nın Piemonte bölgesinden geliyor. Panna Cotta'ın anlamı 'Pişmiş Krema'... Genellikle dut, çikolata veya karamel sosu ile servis edilir. Bu yumuşak tatlı özellikle sıcak yaz günleri için oldukça idealdir. Peki, hafiflik ve lezzet vaadeden bu tatlı yapılır? İşte Panna Cotta için gerekli malzemeler ve birbirinden farklı Panna Cotta tarifleri:
Malzemeler:
• 100 gr şeker
• 450 gr krema
• 500 gr süt
• 30 gr jelatin
• 1/2 adet vanilya çubuğu
Hazırlanışı:
1-Şeker, krema ve sütü birleştirerek kısık ateşte saat yönünde
karıştırarak ısıtın.
2-Jelatinleri içini buzla doldurduğunuz soğuk bir kaba koyun ve
yumuşatın.
3-Sütlü karışım ısındıktan sonra erittiğiniz jelatinleri ve
ardından da vanilyayı bir karıştırma kabında birleştirin.
4-Tatlınızı almak istediği formda bir kalıba döküp buzdolabında
soğuttuktan sonra servis edin.
5-Üzerine dilediğiniz sosu ekleyerek sunabilirsiniz.
PANNA COTTA NASIL SAKLANIR?
Panna cotta hava geçirmez bir kapta muhafaza edilmeli, daha sonra buzdolabında saklanmalıdır.
(Bu tariflerin ardından Evde profiterol nasıl yapılır? 4 farklı profiterol tarifi haberimize de bakabilirsiniz)