Panna cotta tarifi nasıl yapılır? Adım adım panna cotta tarifi
İtalya mutfağının en hafif lezzetlerinden panna cotta tarifini mutlaka deneyin.
1 kişilik
60 dakika
10 dakika
147 kalori
Panna cotta için malzemeler;
- 100 gr şeker
- 450 gr krema
- 500 gr süt
- 30 gr jelatin
- 1/2 adet vanilya çubuğu
1
Şeker, krema ve sütü birleştirerek kısık ateşte saat yönünde karıştırarak ısıtın.
2
Jelatinleri içini buzla doldurduğunuz soğuk bir kaba koyun ve yumuşatın.
3
Sütlü karışım ısındıktan sonra erittiğiniz jelatinleri ve ardından da vanilyayı bir karıştırma kabında birleştirin.
4
Tatlınızı almak istediği formda bir kalıba döküp buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
5
Üzerine dilediğiniz sosu ekleyerek sunabilirsiniz.