Parfe nasıl yapılır?
Pratik ve çok özel lezzeti ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Refika’nın Mutfağı’ndan şef Burak Arpak sizler için mükemmel bir tatlı hazırladı.
Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler: Burak Arpak
Fotoğraflar: Refika’nın Mutfağı
10 kişilik
20 dakika
15 dakika
150 kalori
Parfe için malzemeler
- 100 gr un
- 350 gr toz şeker
- 750 ml süt
- 2 yumurta sarısı
- 2 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme çorba kaşığı kakao
- 1 paket krema
- 20 çilek
- 2 paket Biskrem
- 4 tane Çokoprens
1
Tencereye 4 çorba kaşığı un, 350 gr toz şeker ve 1 tutam tuz ekleyin. Orta ateşte bir yandan çırparken bir yandan da üzerine 750 ml sütü ekleyin. Kıvamı kalınlaşıp göz göz olunca, karışımdan 1-2 kepçe alıp çırpılmış 2 yumurta sarısının üzerine ekleyin. Yumurtalı karışımı çırpıp tekrar tencereye ekleyin.
2
Yumurtaları da ekledikten sonra tekrar göz göz olana dek birkaç dakika pişirin ve ardından 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 paket vanilin ekleyip altını kapatın soğuyana kadar çırpın. Pastacı kremasının üçte ikisini bir kaseye ayırın. Ardından 2 tepeleme çorba kaşığı kakao ekleyip, soğutarak çırpmaya devam edin.
3
Sade ve kakaolu olarak iki ayrı kremayı da soğutarak çırpın. Biraz buzdolabında da bekletebilirsiniz. 1 paket kremayı iyice çırpın, iyice kabarmış kremayı alt üst ederek ikiye ayırdığınız pastacı kremalarına söndürmeden ekleyin. 20 tane çileğin 5-10 tanesini uzunlamasına ve ince ince dilimleyin. Kalanını küp küp doğrayın.
4
Büyük bir kasenin (20 cm çapında ve 10 cm yüksekliğinde) içine artı şeklinde iki şerit streç film serin. Bu sayede yapışmayacaktır. Kasenin altında hava boşluğu bırakmamaya dikkat edin. Kasenin ortasına 1 adet bisküviyi yerleştirin. Ardından etrafına çiçek gibi çilekleri dizin. Çilekleri seçerken büyük dilimleri seçerseniz, pasta çok daha güzel görünecektir. Çileklerin üzerine, Biskrem bisküvileri ikiye kesip yerleştirin.
5
Ardından bir sıra daha çilek ve Biskrem dizin. Ardından sade karışımı kasenin ortasına dökün. Üzerine çileklerin küçük dilimlerinden koyun. Ardından kakaolu muhallebiyi döküp tekrar arasını çilek ve bisküvilerle şekillendirin. Üzerini tekrar streç filmle kapatın ve sonra derin dondurucuya koyup bir gece bekletin. Servis için tabağa ters çevirin ve streç filmi üzerinden alın.