Pastırmalı humus nasıl yapılır? Pastırmalı humus tarifi
Ana malzemeleri nohut ve tahin olan humusu, bu kez pastırma ile denemeye ne dersiniz? Pastırmalı humusu sofraya koyduğunuzda tüm övgüleri toplayacaksınız. İşte lezzetine doyamayacağınız pastırmalı humus tarifi...
Pastırmalı humus tarifinin ardından yılbaşı tarifleri içeriğimize de bakabilirsiniz.
4 kişilik
20 dakika
40 dakika
180 kalori
Pastırmalı humus tarifi için malzemeler
- 1 kg nohut
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 100 gr tahin
- 100 gr pastırma
- Tuz
1
Nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.
2
Nohutları blender’dan geçirirken tahin ilave edin.
3
Nohut ve tahin püre haline geldiğinde kimyon ekleyin.
4
Humusun üzerine, tereyağında orta ateşte hafif çevrilmiş pastırma ilave edin.