Patates köftesi nasıl yapılır? Patates köftesi tarifi, adım adım yapılışı
Son derece lezzetli bir tarif olan patates köftesi, yapılışı da oldukça pratik bir tarif. Peki Patatesli köfte nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, pratik bir şekilde sunulan patates köftesi tarifine geçiyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık...
5 kişilik
20 dakika
15 dakika
104 kalori
Patatesli Köfte Tarifi için Malzemeler
- 4-5 orta boy patates
- 500 gr kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Sıvı yağ (kızartmak için)
1
Patatesleri soyup, haşlayın. Haşladıktan sonra suyun bir kısmını süzüp, patatesleri ezin.
2
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, baharatlar (tuz, karabiber, kimyon, pul biber), ezilmiş patates ve isteğe bağlı olarak sarımsak ve galeta ununu geniş bir kaba alıp iyice yoğurun.
3
Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekil verin. Ardından, şekil verdiğiniz köfteleri hafifçe yassılaştırın.
4
Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Köfteleri sıcak yağda her iki tarafı da altın rengini alana kadar kızartın.
5
Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Yanında yoğurt ya da salata ile servis edebilirsiniz.