Patatesli kuzu eti

Patatesli kuzu eti tarifi...

Malzemeler
600 g kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
1 patates
1 kereviz
4 domates
1 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:
Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tencereye alarak yüksek ateşte mühürleyin. Rengi iyice kahverengi olmaya başlayınca yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız patates ve kerevizi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Küp doğradığınız domates, haşlanmış nohut ve et suyunu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Etler suyunu çekip iyice yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.



Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil