Patatesli omlet tarifi nasıl yapılır? Pazar kahvaltısı için pratik öneri
Pazar kahvaltısı keyfi için alternatif bir tarif arayışınız varsa önerimiz patatesli omlet tarifi! Patatesli omlet tarifi için hazırsanız gerekli malzemelere ve tarifin yapılış aşamalarına birlikte bakalım:
Yumurta, besin değeri en yüksek olan yiyeceklerdendir. Protein, sağlıklı yağlar, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Pişirilmesi kolaydır ve tüm dünyada severek yenilir. Yüksek kaliteli protein bakımından oldukça zengindir. B vitaminleri, (B1, B3, B12, folik asit, ve biyotin) ve A, E, ve D vitamini içerir. 10 dakika hazırlanabilecek bir omlet ile güne başlayabilirsiniz. Patates ve yumurta ile protein alabileceğiniz bu omletin lezzetine bayılacaksınız. (Bu tarifin ardından ıspanaklı omlet veya kabaklı omlet tarifine göz atabilirsiniz.)
2 kişilik
10 dakika
20 dakika
390 kalori
Patatesli Omlet Tarifi için Malzemeler
- 450 gr patates
- 8 yumurta
- 1 adet acı kırmızıbiber
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
- Tuz
- karabiber
1
Soğanı piyazlık doğrayın.
2
Patateslerin kabuklarını soyup yuvarlak şekilde ince dilimleyin.
3
Biberin çekirdeklerini temizleyip doğrayın.
4
Tavaya zeytinyağı ekleyip orta ateşte ısınmaya bırakın.
5
Patates, biber, soğan, tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
6
Bir kasede yumurtaları çırpın. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
7
Karışımı tavadaki sebzelerin üzerine yayarak dökün. Ağzını kapatarak katılaşıncaya kadar pişirin.
8
Dilerseniz fırına girebilecek bir tavada hazırlayıp yumurtalı karışımı ekledikten sonra 10 dakika kadar 180 derece ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.