Patatesli ve ançüezli graten tarifi nasıl yapılır?
Farklı bir tat denemeye ne dersiniz? Hem patatesli hem de ançüezden yapılan bir graten tarifi ile geldik. Peki Patatesli ve ançüezli graten nasıl yapılır? İşte tarif için gerekli tüm malzemeler ve adım adım yapılışı...
4 kişilik
30 dakika
25 dakika
320 kalori
Patatesli ve ançüezli graten tarifi için gerekli malzemeler
- 1 kg. patates
- kabukları soyulmuş ve ince doğranmış
- 2 soğan
- doğranmış
- 3 ançüez
- zeytinyağında dinlendirilmiş
- karabiberle tatlandırılmış
- 1 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
1
Fırını 220 dereceye ayarlayın ve fırın içinde kullanabileceğiniz cam kabı yağlayın. Kabın dibine patateslerin ve soğanların bir kısmını yayın.
2
Üzerine küçük parçalara böldüğünüz ançüezleri yerleştirin.
3
Kalan patates ve soğanları ançüezlerin üzerine yerleştirin.
4
Ançüezlerin içinde beklediği yağı krema ile karıştırın ve patateslerin üzerine gezdirin.
5
Kremanın birazını kenara ayırın.
6
Kabı alüminyum folyo ile sıkıca sarın ve fırına atın. Bir saat pişirin.
7
Fırından çıkardığınızda, üzerine biraz daha krema gezdirin ve üzeri kahverengileşene kadar ızgara ayarında pişirin.