Patio karides tarifi nasıl yapılır?
Karides sevenlender misiniz? Patio karides tarifi nasıl yapılır diyorsanız Elele arşivinden lezzetli bir tarifle karşınızdayız. İşte Bebek Patio’da Brand Chef Muhittin Kabasakal’ın İtalyan usulü patio karides tarifi
2 kişilik
30 dakika
40 dakika
170 kalori
Patio karides için malzemeler;
- 1 kemer patlıcan
- 30 gr zeytinyağı
- 2 jumbo karides
- 50 gr domates sosu
- 5 gr soya sosu
- 3 tutam taze fesleğen
- 2 tutam maydanoz
- 1/2 diş sarımsak
- 2 adet mozzarella peyniri
- Tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı çekilmiş taze karabiber
1
Patlıcanı üç parçaya bölün. Ardından tavada zeytinyağını kızdırın, patlıcanları soya sosuyla beraber orta ateşte pişirin.
2
Pişen patlıcanları yan yana gelecek şekilde servis tabağına alın.
3
Daha sonra önceden ayıklanmış iki karidesi tereyağı ve domates sosuyla başka bir tavada kısık ateşte pişirin.
4
Pişen karidesleri servis tabağına dizdiğiniz patlıcanların üzerine yerleştirin.
5
Hızlıca iki tutam fesleğen, iki tutam maydanoz, 10 gr zeytinyağı, 1/2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi blender’dan geçirerek pesto sosu hazırlayın.
6
Mozzarella peynirlerini minik parçalar halinde doğrayarak servis tabağını süsledikten sonra üzerine pesto sosunu homojen bir şekilde dökün.
7
Bir tutam fesleğeni, süslemek için ince ince kesin üstüne serpiştirin.