Patlıcan turşusu nasıl yapılır? Evde kolaylıkla yapılabilen patlıcan turşusu tarifi
Patlıcan, yemekleriyle sofraya lezzet kattığı gibi turşusuyla da damaklarda tat bırakıyor. Kışın yemeklerin yanında severek tüketilen turşulardan biriside patlıcan turşusu. Peki Patlıcan turşusu nasıl yapılır? Çok beğeneceğiniz patlıcan turşusunun tarifi veriyoruz...
6 kişilik
15 dakika
30 dakika
20 kalori
Patlıcan Turşusu Tarifi için Malzemeler
- 2 kg küçük patlıcan
- 150 gram sarımsak
- 500 gram biber
- 1 kg domates
- ½ bağ maydanoz
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 2 limon suyu
- Tuz
1
Patlıcanlar yıkanır, ardından temizlenir.
2
Sapları ve yan kısımlarındaki yeşil sapları alınır
3
Kaynar su içerisinde patlıcanlar 3 dakika kadar pişirilir.
4
Sarımsaklar ve biberler temizlenir, ayıklanır.
5
Biberler doğranır.
6
Sarımsaklar doğranır, biberlere ilave edilir.
7
İri şekilde domatesler doğranır.
8
En son maydanozlar doğranır ve tuz ile birlikte ilave edilir.
9
Haşlanmış patlıcanların ortasına çizik atılır ve harç içerisine doldurulur.
10
Kavanoz ya da bidon içerisine dizilir. Ardından limon suyu, limon tuzu ve tuz atılır. Açık kalan yerlere su ilave edilir.
11
Kapağı kapatılır, serin bir yerde turşu kokusu çıkana kadar bekletilir.