Patlıcanlı börek tarifi nasıl yapılır? Adım adım patlıcanlı börek
Evde olan sebzeleri kullanmak mı istiyorsunuz? Beş çaylarının vazgeçilmezi olan börek tarifini bir de patlıcanla birleştirdik. Her hali bir başka olan böreği bir de patlıcanla denedik. Peki patlıcanlı börek nasıl yapılır? Deniz Türkali'den pofur pofur bir lezzet, patlıcanlı börek tarifi!
5 kişilik
30 dakika
50 dakika
261 kalori
Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı et suyu
- Aldığı kadar un
- 3 közlenmiş patlıcan
- 250 gr kavrulmuş kıyma
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
1
Zeytinyağı, eritilmiş tereyağı, et suyu ve aldığı kadar unla hamuru yapın. Hamuru iyice yoğurun ve iki parçaya ayırın.
2
Bir katını tepsiye yerleştirin. Ortasına köz patlıcanla iyice karıştırılan kavrulmuş kıymayı koyun.
3
İkinci parça hamuru da açarak üst katı hazırlayın.
4
Üstüne bir fırçayla çırpılmış yumurta sarısını sürün. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.