Patlıcanlı poğaça tarifi nasıl yapılır?
Poğaçanın her hali bir başka güzeldir ancak hiç patlıcanlı poğaça denediniz mi? Patlıcanın lezzeti poğaça ile buluşunca bir başka güzelleşen poğaçayı kesinlikle denemelisiniz. Peki patlıcanlı poğaça nasıl yapılır? Patlıcanlı poğaça tarifi için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılışını hazırladık.
5 kişilik
30 dakika
15 dakika
225 kalori
Patlıcanlı poğaça tarifi için gerekli malzemeler
- 200 gr beyaz veya labne krem peynir
- 125 gr margarin veya terayağı
- 200 gr un
Üzeri için
- 1-2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
İç harç için
- 150 gr közlenmiş patlıcan
- 50 ml krema
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
1
Krem peynir ve yağı birlikte ezin, üzerine elenmiş unu ilave edin, yoğurarak hamur haline getirin.
2
Hamuru toz yapın, alüminyum folyoya sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
3
Hamur hazır olunca unlu tezgahta merdane ile açın, yuvarlak kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile kesin.
4
Kesilmiş hamurlara yumurta sarısı sürün.
5
Ortalarına krema, un, tuz, biber ve ezilmiş közlenmiş patlıcan ile hazırlanan poğaça içi koyun.
6
Üzerlerine hamur kapatın, çevreleri çatalla bastırın böylece poğaçaların pişerken açılmasını önlersiniz.
7
Poğaçalara yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.