Patlıcanlı silkme

Patlıcanlı silkme tarifi

Malzemeler
5 patlıcan
6 domates
3 soğan
12 sivri biber
1.5 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı beyaz peynir
1 demet maydanoz
5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç

Hazırlanışı:
Alaca soyulmuş patlıcanları uzunlamasına dörde bölerek 2 cm’lik parçalar şeklinde doğrayın. Tuz ve limon suyu eklenmiş su dolu derin bir kasede 20-30 dakika bekletin ve süzün. Zeytinyağı tencerede ısıtın. Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. üzerine ince doğranmış sivri biberleri, patlıcanları, sarımsak ve küp doğranmış 2 domatesi ilave edin. Kalan domatesleri rendeleyin. İçerisine zeytinyağı, tuz ve yarım çay bardağı su ekleyerek orta ateşte pişirin. Ocağı kısarak pişirmeye devam edin. Patlıcanlar hafifçe yumuşadığında pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayınca küp doğranmış peynirleri ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. Yemeği ılık olarak servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil