Pavlova tarifi nasıl yapılır? Somer Şef'ten hafif tatlı arayanlara nefis bir tarif
Rus balerin Anna Pavlova'nın adını taşıyan, meyve ve çırpılmış krema ile süslenmiş beze tatlısı pavlova ise içi yumuşak dışı kıtır oldukça haifif bir tatlı. Peki, pavlova nasıl yapılır diyorsanız, Somer Şef'in pavlova tarifini mutlaka denemelisiniz...
4 kişilik
15 dakika
30 dakika
280 kalori
Pavlova yapımı için malzemeler:
- 90 gr yumurta beyazı
- 180 gr pudra şekeri
- 4 gr sirke
- 1 tutam tuz
- 15 gr nişasta
Pastacı kreması için:
- Süt 1 lt
- Şeker 100 gr
- Tereyağ 40 gr
- Yumurta sarısı 6 adet
- Un 90 gr
Süslemek için:
- Çilek
- Yaban mersini
- Taze nane yaprağı
1
Yumurta beyazı şeker, tuz ve sirke ile çırpın.
2
Nişasta eklenip spatula ile karıştırın.
3
Pastacı kreması için de sütü haşlayın.
4
Tereyağı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın.
5
Haşladığınız sütü temperleyerek karıştırın.
6
Karışımı ocağa alın ve pişirin.
7
Koyu kıvam aldığında ocaktan alabilirsiniz.
8
Pastacı kreması pavlovanın arasına sıkın, meyveler ve nane yaprağıyla servis edin.