Pazar sofrası için lezzetli tarif: Pastırmalı çarşaf böreği
Hafta sonu kahvaltısı için pastırmalı çarşaf böreği tarifine ne dersiniz? İşte tarif için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...
Malzemeler:
Hamuru için 1 paket instant maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 1 - 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı 2 çay kaşığı tuz 3.5 - 4 su bardağı un İç harcı için 400 g dil peyniri 200 g dilimlenmiş pastırma Arası için 50 g tereyağı 1 çay bardağı Ayçiçek yağı Üzeri için 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Mayayı küçük bir kasede toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin. Kalan süt, Ayçiçek yağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
5-10 dakika daha iyice yoğurup hamuru 8 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini erittiğiniz tereyağı ve Ayçiçek yağı karışımıyla yağlayıp, üst üste yerleştirin.
8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin. Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun.
Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin. İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, rendelenmiş dil peyniri ve pastırma yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve U şeklinde katlayarak tepsiye yerleştirin.
Üzeri için eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısını küçük bir kasede karıştırın. Fırçayla böreğin üzerine sürün.
Öncede ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.