Pazılı soğanlı et kavurma nasıl yapılır? Lokum gibi pişen et kavurma tarifi
Et yemekleri ülkemizin en çok tüketilen ve çok eski yıllardan beri sofralarda yerini alan lezzetler arasında. Lokum gibi pişen et, tavada arpacık soğanlarla pazılarla sotelenerek sofralara geliyor. İşte pazılı soğanlı et kavurma tarifi...
Tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanan et yemekleri hem doyurucu hem besleyici hem de lezzetiyle damaklarda çok güzel bir tat bırakıyor. Et kavurma sofraların vazgeçilmez et yemekleri arasında yerini alıyor. İster yanına pilav ile isterseniz de sadece salata ile servis edebileceğiniz pazılı soğanlı kavurma tarifi veriyoruz!
8 kişilik
10 dakika
40 dakika
240 kalori
Pazılı soğanlı et kavurma tarifi için malzemeler
- 800 gr dana kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 diş sarımsak
- 10 arpacık soğan
- 1 adet havuç
- 250 gram pazı
- 1 limonun suyu
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
1
Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve kenara alın.
2
Pazıları bol su da yıkayın ve suyunu süzün.
3
Sarımsakları tuz ile beraber havanda ezin.
4
Havucun kabuğunu temizleyip ince kibrit çöpü inceliğinde kesin.
5
Tereyağını tencereye alın, etleri ekleyerek suyunu salıp geri çekene kadar kavurun.
6
Sarımsak, soğan, havuç, 1 limonun suyu ve pazı yapraklarını ekleyip 5 dakika daha kavurun.
7
Haşlanmış nohut ve sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
8
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.